Mobiliteit van de toekomst:
imaging sensors + robotica
= autonome voertuigen

Wereldwijd

Wereldwijde markt

In de filosofie van RES is er niet één expertise of één markt maar juist een hybride mix van expertisegebieden voor enkele specifieke markten wereldwijd. Deze zijn als volgt te definiëren:

 • Gespecialiseerde automotive

  Voertuigen geschikt maken voor autonoom vervoer in specifieke gebieden, zoals People Movers op luchthavens, parkeerplaatsen en landelijke omgevingen (De Buurtbus) – thans marktsegmenten waaraan ‘gewone’ autoproducenten zich niet wagen.

 • De zorg

  Robotica ontwikkelen voor ziekenhuizen en verzorgingshuizen, zoals valdetectie of epilepsiedetectie op bestaande en nieuwe camera’s. Ook lifestyle monitoring voor ouderen die lang zelfstandig blijven wonen.

 • De industrie

  obotica die industriële inspectietaken kunnen uitvoeren in gevaarlijke en geluidrijke omgevingen, of op afstand bestuurd kunnen worden op grote, onbemande locaties zoals gas- en olieterminals.

 • Veiligheid

  Het team van TU Delft werkt nauw samen met RES aan projecten voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Denk hierbij aan monitoring in gevangenissen en surveilleren op bewegingen van door de AIVD verdachte personen. Veel van die projecten worden gefinancierd door de Nederlandse overheid of de EU.

Automotive

RES maakt voertuigen geschikt voor autonoom vervoer; zoals People Movers op luchthavens, parkeerplaatsen en landelijke omgevingen (De Buurtbus).